mardi 3 mai 2011

Türk Devlet ve Toplulukları Yerel ve Bölgesel Televizyonları Kongresi



"Çayeli Öğretmenevinde yapılan kongreye, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Rize milletvekili adayı Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Çayeli Belediye Başkan Vekili Mustafa Baltacı ile davetliler katıldı. 

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, bölgesel televizyonların aslında insanları kendileri olarak bırakan televizyonlar olduğunu vurgulayarak, 

"(Ulusal kanallar niye yerel yayın yapmıyor) diye yadırgamamalıyız. Onlar bize evrensel bir ufuk çiziyor. Bir de mahalli ufuk çizecek, mahalli bilgiler verecek televizyonlara ihtiyaç var. İşte yerel ve bölgesel televizyonların önemi burada anlaşılıyor" dedi. 

Yerel televizyon kanallarının bugünkü hızlı iletişim çağında insanların kendileri olarak kalmalarında ana besleyici kaynaklar olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, "Siz eğer mahallinden beslenmezseniz, bir süre sonra sadece evrensel değerlerle bürünürsünüz. Nereli olduğunuzu da yavaş yavaş unutarak yeni kişiliğe bürünürsünüz. Bence mahallinden beslenmeyen hiçbir değer ve kişi, evrensel dünyada söz söyleme yeteneğine sahip olamaz" diye konuştu. 
AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ise ülkeler, insanlar, akrabalar, aileler arasında bağların kuvvetlenmesine, günlük şartlardaki insanların mutlu edilmeye yönelik faaliyetlerin başında iletişimin geldiğini söyledi. 

Baba ile evlat arasında iyi bir iletişim kurulmadığı taktirde o ailenin bile sağlıklı gelişmesine, huzur ve mutluluğun yaygınlaşmasına imkan bulmanın zor olduğunu kaydeden Bayraktar, "Yıllarca bazı sebeplerden dolayı Türk devletleri arasında da bağlarımız ve iletişimimiz arzu edilen seviyede bulunmuyordu. Ama yeni değişim süreci son 15 yılda özellikle dünyada baş döndürücü değişikliklere sahne olmuştur. Hele hele teknolojinin iletişim çağı diye adlandırılmış olan yeni dönemi anında, internet ve bilişim sektörü sayesinde bütün dünyayı birbirine bağlamış durumdadır. Bu iletişimdeki en önemli paya sahip olan televizyonlar ise hem yerel, hem bölgesel hem de dünya içerisindeki gerçek haberciliğin, gerçek bilgi aktarımının insanlara en süratli bir şekilde yapma imkanına sahip olmuştur" dedi 

Karadeniz Ajansı Derneği Başkanı Süleyman Basa da iletişim çağında en etkili araç ve silahın televizyon olduğunu ifade ederek, "Komünikasyon ve yayın teknolojilerinin kesiştiği, bilgi teknolojilerinin yönlendirdiği yeni iletişim sektöründe yerel ve bölgesel televizyon kanallarının daha etkin rol oynaması büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında globalleşen dünyada daha güçlü ses çıkarmak için ortak paydalar arasında birleşmek ve bu gücü daha etkin şekilde planlamak önem taşıyor" diye konuştu. 

Türk devlet ve toplulukları yerel ve bölgesel televizyonları arasındaki işbirliğini geliştirmek, verimli ilişkilerin artırılması için ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel gelişmelerin sağlanması ve bölge değerlerinin rasyonel kullanımının amaçlandığı kongre 28 Nisan'a kadar devam edecek. Kongreye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Tataristan, Kırım, Gagauzya, Kosova, Makedonya ve Türkiye'den 30 civarında yerel ve bölgesel televizyon kanalının yetkilileri katılıyor."


Kaynak: http://www.sondakika.com 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire