mardi 3 mai 2011

Türkiye'nin su altı güzelliklerini Japonlar tanıtacak

Türkiye’nin Bodrum’dan Alanya’ya kadar sahil şeridindeki su altı zenginlikleri, Japonya’nın dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı ile top modeli tarafından tanıtılacak. İkilinin çekeceği fotoğraf ve üç boyutlu belgesel, başta Japonya olmak üzere 44 ülkede yayınlanacak, dünyanın sayılı turizm dergilerinde yer alacak.



Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tarihi batıkları, su altı kalıntıları ve doğa güzelliklerinin tanıtılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kültür ve Sanat Vakfı (BOSAV) ve Panasonic Türkiye işbirliği yaptı. Bu kapsamda, Japonya’nın dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı Masakazu Akagi ve top modeli Ayano Fukuta Bodrum’a davet edildi. 4 Mayıs’ta Bodrum’a gelecek olan Akagi ve Fukuta, Bodrum, Yassıada, Datça Knidos Antik Kenti ile Antalya’nın Kaş ve Alanya ilçelerinde su altı video ve fotoğraf çekimleri yapacak. Çekilen görüntüler Japonla başta olmak üzere 44 ülkede yayınlanacak. Fotoğraflar dünyanın sayılı turizm dergilerine servis yapılacak.

İki Japon konuk, çarşamba günü Dolphin Park’ta
BOSAV Başkanı Tufan Turanlı, Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Panasonic Türkiye Satın Alma Müdürü Keisuke Yushikane’nin katılımıyla yapılacak basın toplantısın ardından çalışmalara başlayacak. Ünlü model Fukuta çekimlerde yunuslarla yüzecek.

BOSAV Başkanı Tufan Turanlı, Türkiye’nin su altı güzelliklerini ve zenginliklerini dünyaya tanıtmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Turanlı, "Hafta sonunda Bodrum’da düzenleyeceğimiz Türkiye’nin Su Altı Zenginlikleri ve Değerlendirme Çalıştayı öncesinde ülkemizin yurt dışında tanıtımı açısından önemli konukları ağırlayacağız. Dalışa yasak bölgelerin turizme açılmasının masaya yatırılacağı çalıştayda, su altı turizmi açısından önemli kararlar alınırken bir yandan da dalışa açılacak bölgelerin hızlı ve etkili tanıtımı için dünyanın en iyi sanatçıları ile çalışmaya başlıyoruz. Yaklaşık iki hafta sürecek çekimlerin ardından sezon öncesi yapılacak tanıtım atağı özellikle dalış turizminde ülkemize ciddi anlamda turist gelmesini sağlayacak" dedi.


Kaynak: DHA

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire