vendredi 20 mai 2011

Asya Güreş Şampiyonası Taşkent’te renkli görüntülerle başladı


Bu yıl Özbekistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Asya Güreş Şampiyonası Taşkent’te başladı.
Yunusubat Kapalı Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Şampiyonanın ilk gününde ilk madalyayı alan ülke ise Kuzey Kore oldu.
Şampiyonanın açılışına Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Abdullah Aripov da katıldı. Açılışta birer konuşma yapan Martinetti ve Aripov şampiyonanın centilmence müsabakaları sahne olmasını temenni ederek güreşçilere başarılar diledi.



İLK BEŞ ALTIN BELLİ OLDU

Tören sonunda şampiyonanın ilk gününde erkek serbestte 55, 60, 66, 74 ve 84 kilolarda altın madalyanın sahiplerini belirleyen final müsabakaları yapıldı. Şampiyonada ilk altın madalyaya ulaşan ülke Kuzey Kore oldu. Erkekler 55 kilo serbestte Japon rakibini sayı üstünlüğüyle yenen Kuzey Koreli güreşçi, şampiyonanın ilk altın madalyasını alarak milli marşı eşliğinden bayrağını göndere çektiren sporcu oldu.

60 kiloda ise Kazakistanlı güreşçi altın madalyanın sahibi olurken, 66’da yine Kuzey Kore, 74’te Özbekistan ve 84’te ise İran altın madalyanın sahibi oldu. K.Kore şampiyonada ilk günde iki altın madalya kazanan ilk ülke oldu.
Dereceye giren güreşçilere madalyaları törenle verildi. Birincilik kürsüsüne çıkan altın madalya sahibi ülkelerin bayrakları, çalınan milli marşları eşliğinde göndere çekildi.


Şampiyonaya aralarında Çin, Hindistan, Tacikistan, Kazakistan, Japonya, Güney Kore, Suriye, ve İran’ın da olduğu 22 Asya ülkesinde 230 dolayında bay ve bayan güreşçi katılıyor.
Şampiyonada güreşçiler serbest ve grekoromen stilde toplamda 21 ayrı kategoride mücadele edecek. 21 Haziran’da yapılacak son müsabakalarla sona erecek şampiyonada, 14 kategoride erkekler ve 7 kategoride de bayanlar ter döküyor.
Bu şampiyonada derece alan güreşçiler daha sora düzenlenecek dünya güreş şampiyonasına katılma hakkı elde edecek.
Şampiyonayı yakında takip eden FİLA Başkanı Raphael Martinetti basına yaptığı açıklamada Taşkent’teki şampiyonanın organizasyonundan ve şampiyonaya katılım bakımından olan ilgiden memnun kaldığını dile getirdi.

Türkçe Konuşan Öğrenciler Derneği - Lyon/FRANSA


1 commentaire:

  1. Bloğunuzdaki bilgileri ekibimizce cok beğeniyoruz ve arkadaşlarımızada tavsiye ediyoruz. sorunlarınız için sizide Ucuz laptop sayfamıza bekliyoruz.

    RépondreSupprimer